top of page
Zoeken
  • Yasmina Fehri

Kleine ruimtes = oase van rust

Bijgewerkt op: 13 jul. 2021

Voor velen die maandenlang naar dezelfde kamers en inrichting hebben ‘moeten’ zitten staren, zou de elan om de herfst- en winterseizoen te benaderen het perfecte moment kunnen zijn om een aantal nieuwe kleur-, styling- of interieurkenmerken in uw huis te introduceren.Na de lente en vroege zomer die we hebben gehad, én die niemand van ons verwachtte, is het belangrijk om het meeste uit de rest van 2020 te halen, als het dan gaat om genieten van elke kamer.

Door de jaren heen hebben we al mogen ervaren dat de keuken en badkamer zeer belangrijke ruimtes zijn geworden. Als we een verbouwing doe, zijn dit de zones die aan grootte winnen en dan moeten andere ruimtes ervoor inboeten. Maar dat wil dan niet zeggen dat die kleine ruimtes dan minder aandacht moet krijgen en dat je deze niet gezellig kan inrichten én toch ruim kan laten lijken. Je kan er jouw cosy oase van rust maken. Wie hunkert daar nu niet naar. Kleine ruimtes kan je optisch al groter laten lijken door spiegels te hangen. Door de spiegel op de juiste plaats te hangen, vergroot zijn reflectie de ruimte. Opteer dan ook steeds voor lichte kleuren, mits deze ook verruimen. Inkleden doe je dan best met fijn en/of doorschijnend meubilair om de ruimte luchtig te houden. Het is altijd leuk en een hele uitdaging voor mij om een kleine ruimte aan te pakken. De juiste dotatie decoratie zorgt voor de juiste balans. Gaat er niet over of je creëert al direct een rommelige indruk en dan kom je niet tot rust. Beter een paar leuke accessoires met een verhaal te groeperen om zo een eenheid en harmonie te kunnen vormen. Een plekje die voor jou misschien dé oase wordt waar je tot rust komt en kan genieten van je me-time. Want zeg nu zelf, na onze ervaring van de #staycation, wie was er nu niet op zoek naar een plekje waar ze even tot rust konden komen, zonder een stap buiten te mogen/kunnen zetten. Zo heb je toch even het gevoel er tussenuit te zijn geweest. En zeg nu zelf, wie hunkert er nu niet naar zo’n gevoel? We zijn ook meer bezig om elke ruimte maximaal te benutten. We maken meer gebruik van de beschikbare wanden om in de hoogte te werken. Kijk maar naar verticale tuinen die naar binnen worden getrokken. Legplanken die worden bevestigd voor kadertjes, boeken en planten op uit te etaleren. Schrijnwerkers krijgen meer en meer de vraag om maatwerk te voorzien.


Zoals bvb. onder een trap. Laat dit niet zomaar een vergeten hoek zijn.


Afhangend waar je trap staat, zijn er zoveel opties om deze mee te integreren in de rest van je interieur. Als ze in de gang staat kan je er een vestiaire onder maken, met een handig zitbankje die dan ook nog als een verborgen opbergruimte kan functioneren. Kleed deze dan nog mooi in met kussens en planten en dan heb je al een mooie entree. Wil je het strakker? Dan kan je perfect kasten op maat laten maken, daar creëer je dan weer veel opbergruimte mee. Of ook de wc misstaat niet onder de trap. Lekker knus en gezellig.

Staat hij in je leefruimte dat kan je deze mooi integreren in de rest van je zone óf je maakt er een eilandje van. Deze kan je bijvoorbeeld mooi afbakenen met een vloerkleed. De trap zorgt voor geborgenheid, dus kan je de ruimte eronder mooi gebruiken om er jouw, of de kids, hun hoekje van te maken. Je kan er een cosy leeshoekje maken met een paar legplanken voor je boeken en plantjes. Plaats er een lounge of een hangstoel, die je aan je trap kan bevestigen, met een leeslamp/sfeerlicht bij en je zit al op je eilandje. En zeg nu zelf wie zit er niet graag op een eiland. Lekker ‘ver’ weg van alles. Als je je ogen dichtdoet en je denkt aan een eilandje, dan denk je aan palmbomen, zon, cocktails, helderblauw water, wit zand, relaxen…’instant happy thoughts’. Dus ja, wie wilt er nu geen eilandje in zijn thuis. Ben je een fervente wijnverzamelaar en je stalt deze graag uit, dan leent de ruimte onder de trap zich daar ideaal toe. Ook een werkplekje/bureau kan je er maken of een huisje voor je huisdier.


Voor je oogappeltjes kan je er dan alweer hun speelhoekje/kamp van maken. De trap leunt zich daar ideaal toe. Kinderen houden ervan om ergens onder/in te kruipen en zich geborgen te voelen én toch lekker dicht bij de mama en de papa.

Mogelijkheden genoeg! Dus ik zou zeggen, hou het licht en luchtig en ga aan de slag of contacteer mij als je graag meer tips had gewenst.


Laat me maar weten welk het bij jou is geworden.

Tot de volgende!

Groetjes,

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Коментарі


bottom of page